top of page

Interessante tentoonstelling "Willem I en België. Het Verloren Koninkrijk", een impressie

Prachtige tentoonstelling over de periode tussen 1815 en 1830 over de te onbekende geschiedenis van het "Verloren Koninkrijk" van Willem I.

In 2015 was het 200 jaar geleden dat Nederland en het latere België werden samengevoegd tot het Koninkrijk der Nederlanden. Het koninkrijk hield 15 jaar stand, van 1815 tot 1830. Koning Willem I regeerde als een onvervalst verlicht despoot, maar zette ook sterk in op de ontwikkeling van de industrie, het onderwijs en het culturele leven.

Hoewel het koninkrijk niet bijster lang stand hield was deze periode sterk bepalend voor de stad Gent, want de aanwezigheid van een universiteit en de ontwikkeling van de haven van Gent zijn verwezenlijkingen die er dankzij deze Willem I kwamen.

Aanbevolen Berichten
Recente Berichten
Vind ons op
  • Facebook Long Shadow
Aanbevolen Links
Search By Tags
bottom of page