top of page

Brood én Rozen voor Iedereen

Op zaterdag 7 oktober presenteert Curieus Zomergem "Brood én Rozen voor Iedereen"

Waar? Theaterzaal van Basisschool Sint-Martinus, Dreef 47 te 9930 Zomergem

Aanvang? 20 uur

Vvk kaarten: 8€ - Aan de deur: 10€

Per kaart gaat 1€ naar Welzijnsschakels vzw

Kaarten kopen en reserveren via Curieus Zomergem - contact@curieuszomergem.com of via mobiel 0477293396 - Durmstraat 53 te 9930 Zomergem

Mong Rosseel (ook bekend van De Vieze Gasten en Zomergems bekendste inwoner) brengt samen met zijn dochter Tamara en 4 muzikanten van De Illustratie straffe liederen en verhalen over de strijd tegen armoede.

Auteur Lieven De Pril, regioverantwoordelijke voor Welzijnsschakels, en Caro Bridts, ervaringsdeskundige in armoede, komen eerst samen vertellen over het gelijknamige boek.

Verhalen over gewone mensen die na een tegenslag plots in een schuldenspiraal komen. Over de kracht van vrouwen die knokken om de eindjes aan elkaar te knopen, over vluchtelingen en vooroordelen,...

Mong brengt dit met de nodige dosis humor maar ook met verontwaardiging over zoveel onrecht en onbegrip en een pleidooi voor echte solidariteit en samenwerking.

Deze voorstelling is gebaseerd op de verhalen van mensen in armoede, die Lieven De Pril bundelde in het boek "brood en rozen voor iedereen". Lieven is al dertig jaar actief in de armoedebestrijding. Hij werkt voor de vzw Welzijnsschakels, die via vrijwillige inzet armoede aanpakt in de eigen omgeving.

Wist je dat één Vlaming op tien in armoede leeft? Dat is veel. Toch denken mensen wel eens dat het in hun gemeente niet voorkomt. Armoede blijft in Vlaanderen meestal verborgen.

Aanbevolen Berichten
Recente Berichten
Vind ons op
  • Facebook Long Shadow
Aanbevolen Links
Search By Tags
bottom of page