top of page

Over ons

Curieus Zomergem is de lokale afdeling van Curieus, een progressieve inspiratiefabriek die maatschappelijk geëngageerd durft te zijn.

 

We willen mensen de ruimte geven om elkaar te ontmoeten en initiatieven versterken die dat reeds doen. Omdat ontmoeting, betrokkenheid creëert, solidariteit versterkt en wederzijds respect verdiept. En buurten op die manier warmer maakt, mensen milder. We geloven sterk in cultuur, in haar meest diverse vorm, als vitaal bindmiddel hiervoor.

 

We hebben een positieve kijk op de wereld en haar mensen. We zien steeds mogelijkheden om die te veranderen. We willen mensen roeren en ontroeren, om een dijk te werpen tegen onverschilligheid en met open geest hokjes overboord te gooien. Solidariteit is voor ons geen vies woord. De waarden die we met hartstocht belichamen, gieten we in gedurfde projecten met een speelse knipoog. Want belerend vingerwijzen gaan we uit de weg, een handvol vrolijkheid geeft altijd ademruimte.

 

Curieus staat met haar voeten stevig in een waanzinnig interessant veranderende samenleving, maar heeft steeds haar ogen open om op die voortdurende veranderingen in te spelen en die te plooien naar haar ideaal wereldbeeld: een samenleving voor ogen waarin iedereen gelijk aan de start komt, mensen solidair zijn met elkaar, zorgen en begrip hebben voor wie het moeilijk heeft en waar duurzaamheid een belangrijkere economische waarde is dan harde cash.

 

Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs. Lokale helden die dag in dag uit Curieus uitdragen in hun dorp, wijk, straat en eigen biotoop tot in alle hoeken van Vlaanderen en Brussel.

 

Curieus wil deze lokale helden inspireren met geëngageerde projecten. Een portie brainfood dat cruciale thema's de agenda zet: gelijkheid, duurzaamheid en solidariteit. Oerklassieke waarden die in ons DNA gebakken zitten, maar die we steeds vertalen in verfrissende projecten met een hoek af. Projecten die mensen inspireren en stimuleren om zelf de handen uit de mouwen te steken en hun leefomgeving iets zachter en warmer te maken. Soms kleine eenvoudige ingrepen, soms ambitieuze evenementen, maar steeds met grootse positieve reeële resultaten. Op een speelse manier, maar met een serieuze ondertoon.

Op die manier is Curieus Zomergem een hartstochtelijke culturele inspiratiefabriek die actief meebouwt aan een progressieve solidaire samenleving.

Wil je meer te weten komen?

bottom of page