top of page

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Onze eerste filmvoorstelling voor 2018 kan je mee beleven op vrijdag 18 mei in het Zaaltje van Café 't Oud Liefken, Stoktevijver 65, 9930 Zomergem.

De film start om 20u en de inkom bedraagt 5 €

An Inconvenient Sequel is een Amerikaanse documentaire die geregisseerd werd door Bonni Cohen en Jon Shenk. De film vormt – what’s in a name – het vervolg op de documentaire An Inconvenient Truth uit 2006. De docu werd genomineerd voor L’Oeil d’Or – de hoofdprijs voor documentaire films – op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power vertelt in wezen hetzelfde verhaal als An Inconvenient Truth, maar heeft de actualiteit aan zijn kant. Met een Amerikaanse president die niet gelooft in klimaatopwarming en de ene natuurramp na de andere, voelt de sequel een stuk prangender aan dan het origineel. Meer dan een verfilmde powerpoint-presentatie van Al Gore zelf is An Inconvenient Sequel een echte documentaire, die je met je neus op de feiten drukt. Een decennium nadat AN INCONVENIENT TRUTH klimaatverandering in het hart van de populaire cultuur heeft gebracht, komt een fascinerend en aanmoedigend vervolg dat laat zien hoe dicht we tegen een echte energie-revolutie staan.

In een wereld van zelfbewuste politici komt Al Gore over als iemand die werkelijk om de mensen en hun planeet geeft. Het bericht dat hij wil verspreiden komt uit een goede plaats en is zeker niet politiek, noch gaat het over het demoniseren van anderen (zelfs zij die zich tijdens de gesprekken tegen het klimaatakkoord van Parijs scharen). Het uitstijgen van de documentaire boven deze oppervlakkigheden, is een doel waarnaar we allen zouden moeten streven.

Vice-president Al Gore strijdt onvermoeibaar verder door wereldwijd een leger klimaatkampioenen op te leiden en het internationaal klimaatbeleid te beïnvloeden. De camera's volgen hem achter de schermen - in zowel privé als publieke momenten - wanneer hij zijn inspirerende idee nastreeft, namelijk dat de gevaren van klimaatverandering kunnen worden overwonnen met menselijke vindingrijkheid en passie.

Camera’s volgen hem achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft het inspirerende idee uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

"Het is hier koud, we hebben wat global warming nodig", dixit de huidige Amerikaanse president tijdens zijn verkiezingscampagne. De vrolijke mopjes van Trump staan in schril contrast met de urgentie waarmee Gore zijn boodschap verkondigt. Hij heeft het over de stijging van de zeespiegel en het steeds vaker voorkomen van superstormen. Critici van 'An Inconvenient Truth' geeft hij lik op stuk. Een scène uit die documentaire, waarin Gore stelt dat de 9/11-herdenkingssite zou overstromen bij een zware storm, werd als zwaar overdreven bestempeld. Maar dat is precies wat er in 2012 gebeurde toen de orkaan Sandy grote delen van New York blank zette.

De film is niet alleen een waarschuwing, maar ook een appèl voor actie. Ieder kan in eigen gemeente, straat, huis een bijdrage leveren om de leefbaarheid van jong en oud te verzekeren. Niet alleen, liefst samen.

Na het zien van “An Inconvenient Sequel: Truth to Power” kan je onmogelijk nog zeggen dat we het niet geweten hebben.

Een avond met Curieus Zomergen in ’t Oud Liefken om niet te missen.

Inkom: 5 euro.

Contact@curieuszomergem.com

Aanbevolen Berichten
Recente Berichten
Vind ons op
  • Facebook Long Shadow
Aanbevolen Links
Search By Tags
bottom of page