top of page

Filmvoorstelling: "Merry Christmas"

CURIEUS ZOMERGEM I.S.M. VRIJZINNIG CENTRUM ZOMERLICHT PRESENTEREN:

KERSTFILM IN ‘T OUD LIEFKEN ZOMERGEM

MERRY CHRISTMAS - JOYEUX NOËL

Regie: Christian Carion

Vrijdag 21 december, 20u in 't Oud Liefken, Stoktevijver 65 te 9930 Zomergem

Inkom 5 €

Met inleiding door LUDO DE BRABANDER - Woordvoerder VREDE Vzw.

Over “DE GROTE OORLOG EN DE VREDESBEWEGING”

Joyeux Noël - Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de (waargebeurde) kerstwapenstilstand heeft. In de film kijkt men door de ogen van Duitse, Franse en Schotse soldaten. De film was tijdens de 78ste Oscaruitreiking genomineerd voor beste buitenlandse film.

Deze film is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal uit de Eerste Wereldoorlog, tijdens de memorabele kerstavond van 1914. In de zomer van 1914 barst de oorlog onverwacht los en sleept miljoenen mensen mee in zijn kielzog. Tot die ene kerstavond. De kerst kondigt een periode aan van sneeuw, cadeautjes van de familie en van generaals. Maar de grootste verrassing stak niet in de gulle cadeautjes die massaal in de Franse, Schotse en Duitse loopgraven werden uitgedeeld. De gebeurtenissen die avond zouden het leven van vier personages voorgoed veranderen. Een Schotse dominee, een Franse luitenant, een Duitse tenor en een Deense sopraan schitteren in een "hoofdrol". Tijdens die kerstnacht in 1914 belanden ze midden in een onverhoopte verbroedering tussen Duitse, Franse en Britse soldaten. Ze laten hun geweer in de loopgraven achter en schudden de hand van de "mannen van de overkant". Ze wisselen sigaretten en chocolade uit en wensen elkaar een "Merry Christmas"...

Aanbevolen Berichten
Recente Berichten
Vind ons op
  • Facebook Long Shadow
Aanbevolen Links
Search By Tags
bottom of page