top of page

Curieus Zomergem pakt weer uit

Curieus Zomergem pakt weer uit tijdens de Kanaalfeesten Zomergem 11de editie.

Ook dit jaar zijn we "omnipresent" op de Hoeve Clincke, Hulsemstraat 12 te Zomergem. We starten om 13u30 en bieden u 2 muzikale acts en 1 mysterie guest die jullie iets te vertellen heeft.

Goes & de Gasten bijt de spits af om 14u stipt.

‘Goes is een getormenteerde poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse.’

Deze quote uit het gerenommeerde Belgische muziekmagazine RifRaf zegt waar het bij Goes allemaal om gaat: het leven van alledag gadeslaan en de essentie gebruiken als inspiratie voor beklijvende songs. Goes is een geboren verteller die zich graag laat wegzakken in de Vlaamse klei en er boeiende verhalen opdelft.

Boontje op muziek. Op het eerste gezicht zijn het faits divers, gebeurtenissen die een halve kolom krijgen in de regionale editie van de krant. Wie nauwer luistert, hoort songs met thema’s die ons allemaal aangrijpen en mens maken. Liefde-in-alle-mogelijke-facetten, vriendschap, euforie, werk, verraad, roddel en cliché...

Het resultaat is steeds weer herkenning, een lach en soms plaatsvervangende schaamte en gêne.

Ongemakkelijk op je stoel schuifelen hoort er nu eenmaal bij, want verbergen we niet allemaal liever de

kleine, scherpe kantjes? Goes legt ze bloot, weet ze prachtig te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor. De moerstaal is het Sleins (Sleidinge / O-Vl), een dialect dat even muzikaal klinkt als pakweg Engels of Frans. Live zet Goes de luisteraar vaak op het verkeerde been en laat hij lichtvoetige arrangementen botsen met rake (bind)teksten, een contrast dat uitnodigt tot luisteren, met de lach op het gezicht.

Prof. dr. Jonathan Snelders (zo geven we hier de "Mystery Guest" in primeur vrij) brengt om 15u30 een redevoering op deze 11de editie van de Kanaalfeesten.

Het onderwerp dat de professor doctor ons net doorstuurde is "Een bescheiden voorstel".

Meer gaf deze gerenommeerde academicus ons niet door, dit onder het mom dat hij nog druk bezig is.

(lees verder hieronder)

Affiche Kanaalfeesten editie 11 Curieus Zomergem

Om 16u30 zal Bruno Deneckere zijn opwachting maken.

Tussen de mannelijke singer-songwriters zijn er enkele die je er zo op het gehoor kan uitpikken aangetrokken door de warmte in hun stem. Townes Van Zandt, Steve Earle, Warren Zevon en Leonard Cohen zitten in dat rijtje, maar ook de Gentenaar Bruno Deneckere.

Zijn licht raspende stem, een vermenging van honing en cichorei, brengt in alle melodische schoonheid zijn zelfgeschreven lyrische songs tot leven. Hij wordt begeleid op pedalsteel en elektrische gitaar door Bart Vervaeck,geen onbekende in de belgische jazzscene.

Ook deze keer schenken we op de hoeve van de familie Clincke fairtrade drank, streekbieren aangevuld met kaasblokjes van de hoeve Clincke, appelsap van de Hoevewinkel Fruit-land. Voor wie het hartige wil ruilen voor koffie en gebak verzorgen we een aantal zelfgebakken lekkernijen in de vorm van cake, broodpudding en appeltaart. Wie zegt daar nee tegen?

Aanbevolen Berichten
Recente Berichten
Vind ons op
  • Facebook Long Shadow
Aanbevolen Links
Search By Tags
bottom of page