top of page

Een wandeling door Brugge


Curieus Zomergem organiseert op Zondag 19 juni 2016 een wandeling door Brugge onder leiding van Prof. Jan Dumolyn (historicus UGent)

Verzamelen en vertrek: 14u, Stationsplein (Hoofdingang station Brugge)

Praktische afspraken en info:

Deelname wandeling 5 euro.

Te storten op rekeningnr. Curieus Zomergem: BE60 7370 2293 3570

Bevestig ook uw deelname (en met hoeveel personen) aan contact@curieuszomergem.com

“De sociale geschiedenis van een voormalige wereldstad”

Uw gids is Jan Dumolyn, prof middeleeuwse geschiedenis aan de UGent en specialist van de stadsgeschiedenis van Brugge.

Hij neemt u mee doorheen de sociale geschiedenis van een toeristisch centrum dat meestal op een heel andere manier wordt bekeken.

In deze wandeling door Brugge gaat het niet over anekdotische weetjes bij bepaalde gebouwen of romantische clichés over de middeleeuwen, het is de geschiedenis van de gewone mensen die centraal staat, vanaf de middeleeuwse bloeiperiode van Brugge, toen de stad het centrum van de Europese handel was, tot in de negentiende eeuw wanneer Brugge een arme provinciestad is geworden. Het stedelijk landschap zelf, niet alleen de architecturale resten van het verleden, maar ook de straatnamen, de breedte van de straten, de grootte van de bouwpercelen, het gebruik van water en grond, worden gebruikt als bronnen om de sociale geschiedenis van het Venetië van het Noorden te doen herleven.

Gemakkelijk vervoer is natuurlijk de trein. Want de wandeling begint op parking voor inkomhal Station.Wie met de auto wil komen kan natuurlijk parkeren op de parking zelf. Probeer dan wel “auto te delen” om het aantal noodzakelijke auto’s te beperken. Voor diegenen die daarna gezellig willen napraten tijdens een etentje heeft historicus Jan Dumolyn (die geboren en getogen is in Brugge en bekend met de Brugse horeca) een restaurant zoeken.

Het is brasserie/restaurant ’t Vagevuur. Je kan hier de website openen en de kaart en menu’s bekijken. Het is belangrijk bij je reservatie voor de wandeling meteen ook aan te geven of je na de wandeling, dus rond 17uur, mee gaat dineren of niet. Want we moeten wel op voorhand reserveren in het restaurant voor een grote groep. Info van het restaurant zelf:

Warme en gemoedelijke gastronomie... Reeds enkele jaren is Tom Valcke met zijn team uw gastheer in restaurant 't Vagevuur in de Sint-Amandstraat te Brugge. Op een Steenworp van de Brugse Markt en de gerenommeerde Brugse winkelstraten kan u in het Vagevuur terecht voor een heerlijke lunch of uitgebreide maaltijd.

Als u binnentreedt in restaurant 't Vagevuur, wordt u onmiddellijk gecharmeerd door het warme interieur, met een duidelijke verwijzing naar de Brugse glorie periode van weleer. Op de 1ste verdieping van het restaurant zijn er zo'n 40-tal zitplaatsen, ideaal voor verenigingen of organisaties die Brugge wensen te bezoeken in groep. Restaurant 't Vagevuur staat bekend voor zijn typische streekgerechten, maar liefhebbers van pasta- en wokgerechten komen hier ook uitgebreid aan hun trekken.

Aanbevolen Berichten
Recente Berichten
Vind ons op
  • Facebook Long Shadow
Aanbevolen Links
Search By Tags
bottom of page